Så et frø og se det gro!
Kom til oss og velg blant over 1000 ulike frøsorter!
Noen ganger har man lyst til å forlenge opplevelsen av enkelte blomster. I mange tilfeller er blomstringsperioden ganske kort, noe som betyr at man har kort til på seg til å nyte synet av blomstene.
Når snøen ligger tungt i hagen, er det lett å tenke at dyrkingen må vente, men heldigvis er det mye du kan gjøre allerede nå om det klør i dyrkingsfingrene.
Endelig! Sol, varme og spirende knopper. Nå er våren her for alvor, og du kan så mengder av grønt rett ned i potter og bed. Om du vil høste masse i sommer, bør du få så mye som mulig ned i jorden nå.
Våren er på vei, og lyset blir sterkere og sterkere. Nå er det virkelig på tide å forkultivere både grønnsaker og blomster. Ute i hagen kan du også sette i gang med de mest herdige plantene.
Den herlige forsommeren er her, dagene blir varmere og det er full fart i hagen. Nå kan du så de fleste grønnsaker på friland, og så sant frostnettene holder seg unna kan planter som er forkultivert inne finne plassen sin ute i det fri.
Endelig sommer! Husk å nyte den mens du kan, og plant ut alt du har – for nå er det varmt både i jorden og hagen.
Vakre, røde løv og siste rest av sommer. Nå er det på tide å høste inn de siste grønnsakene og fruktene fra hagen. Samtidig kan du gjerne plante nytt og ikke minst sette blomsterløk i jorden for en herlig, blomstrende vår.
Dagene blir kortere, og kulden sniker seg inn – men det er fortsatt mulig å dyrke! Oktober er en fantastisk tid for de som ønsker å så for høsten, plante blomsterløk, dele og plante stauder, roser og ikke minst nye trær.
Grått eller snøhvitt? November kan by ulikt vær, fra sted til sted og år til år. Uansett er det mye som kan gjøres i hagen. Hva med å forberede vårens podning av eple- og pæretre, eller ta vinterstiklinger? I tillegg kan du på enkelte steder fortsatt høste frø, dele stauder, plante nytt, høstså eller forberede for vintersåing.
Julen nærmer seg, og hagelivet virker kanskje fjernt. Men for de som lengter, er det alltid noe å så og plante. Oppsummer årets innsats i hagen og planlegg for den kommende sesongen.
Er du lei av vinterkulda, og vil få en tidlig start på vårens dyrking? Bygg en varmbenk – en fantastisk løsning som ikke bare sparer plass, men som også gjør plantene både kompakte og holdbare.
Hvordan unngår du at forkultiverte småplanter blir tatt på senga av kulde, vær og vind? Og når skal du egentlig flytte plantene ut? Her graver vi oss dypere ned i emnet herding/avherding og utplanting.
Økologiske tomater, store jordskokker eller kanskje sprø salatblader? Mange drømmer om å gå ut i hagen og plukke sine egne grønnsaker til middagen. Men hvordan bygger man egentlig opp en kjøkkenhage? Vi gir deg tipsene!
I Italia går dyrking og matlaging hånd i hånd. Grønnsaker badet i sol gjør maten til noe helt spesielt – man mange italienske grønnsaker kan også dyrkes i Norge. Her er tipsene for en mer middelhavsinspirert grønnsaksdyrking.
Å direkteså betyr at du hopper over steget med forkultivering innendørs og du sår direkte i bedet ute. Du får et fint bed raskere, sparer på dyrkingsarealet inne og slipper en del av omplantingen av småplanter og akklimatisering om våren. Du kan også så om høsten for en tidligere blomstring om våren. Frøene ligger da i dvale, i påvente av rett temperatur for å begynne å vokse.
Glemte du å så chili i januar, vil ikke kålplantene vokse i år eller har du bare ikke plass til en masse potter inne? Hvem sier at du må gjøre alt selv? Kjøp ferdige grønnsaksplanter, og høst fra egen uteplass uten stress. Her får du gartner Malou Augustins beste tips.
Å så planter, grønnsaker og krydder på vinterstid i gjennomsiktige plastkasser som kan stå utendørs i årets kaldeste sesong er ikke bare plassbesparende – det gir også sterkere planter som tåler en frostnatt eller to. Bli med på trenden og så planter allerede i vinter.
Det finnes mange spiselige godbiter du kan så selv. Eller kanskje du har lyst til å dyrke frem fine blomster som du kan lage buketter av? Les mer om hvordan du lykkes med å så frø og hvordan du tar best vare på plantene dine.
Tørke, styrtregn, truede insekter og utarming av jorden. Klimaendringene påvirker dyrkingen vår på mange måter, også den som foregår hjemme i våre egne hager. Men hva kan vi gjøre? Her ser vi nærmere på hvordan vi, til en viss grad, kan dempe effektene i det små.
La hobbygartneren i deg blomstre, og forleng sesongen med et praktisk drivhus. Dyrk egne, norske grønnsaker, eksotiske planter eller beskytt favorittplantene dine mot angrep. Med et drivhus er det større sjanse for at plantene dine trives og har det bra året rundt.
Å dyrke vertikalt, det vil si i høyden, blir stadig mer populært, og det er lett å forstå hvorfor – det sparer massevis av plass, enten du dyrker inne, i hagen eller på balkongen. Det er rett og slett perfekt for deg som ikke har så mye plass.
Så frø tidlig og sent på høsten – og bli møtt av en blomstrende hage til våren. Hvilke frø egner seg godt for overvintring? Les mer her i guiden vår og få unna såingen i høst før frosten kommer.
Gjør balkongen til en dyrkingsoase du kan nyte og spise av. Selv på små områder kan du dyrke godsaker som bær, frukt, grønnsaker og krydder. Du kan så eller starte med utvokste planter, avhengig av dine ønsker og ambisjoner.
Kilovis med agurker og epler i bøtter og spann. Det er gøy å lykkes med dyrkingen, men hvor skal vi gjøre av all maten? Her forteller vi deg hvordan du kan oppbevare frukt og grønnsaker best mulig.
Har du alltid drømt om en urtehage med innhøstingsklare planter, klare til å plukkes og spises? Det trenger ikke å være så komplisert. Med dyrket og plukkeklar paprika, agurk, tomat eller jordbær, trenger du bare å plante dem ut for å nyte frukt og grønnsaker – ready to pick.
Å plukke, rense og tørke sopp er en givende og avslappende hobby som alle kan lære seg. Med riktig kunnskap om forskjellige typer sopp og utstyr, er du raskt i gang.
Vil du fylle skapet med hjemmelagde godbiter? Å lage din egen saft er en perfekt måte å utnytte frukt og bær fra hagen på.
Når sola har snudd og dagene blir lenger er det tid for forkultivering. Mange starter allerede i januar. Her får du gartner og hageinspirator Malou Augustins fem beste tips for en vellykket forkultivering.
Selv den som ikke har mulighet til å plante utendørs, kan nyte gleden av å dyrke og høste inn. Gjennom vintermånedene må man sørge for ekstra lys for at avlingen skal spire.
Vinteren er i full gang. For oss som dyrker er dette en roligere periode, men for den som vil finnes det alltid noe å gjøre.
Regn, snøslaps eller vakker puddersnø? Marsværet svinger ofte mye. Heldigvis går det likevel an å tjuvstarte våren, for når lyset vender tilbake er det på tide å sette frø i jorden.