Butikkene våre er åpne hele påsken!
Vi har alt du trenger for å gi uteplassen nytt liv!!
Syrinhortensia er blant de aller vakreste plantene i høsthagen. Denne prydbusken er både hardfør og forholdsvis enkel å lykkes med, og den byr på imponerende blomsterprakt fra sensommeren til langt ut på høsten.
Oppdag skjønnheten i kjempeverbena, en vakker og lettstelt sommerblomst som er veldig lett å både dyrke og stelle. At den tåler tørke og tiltrekker seg bier og sommerfugler gjør den til en perfekt fargeklatt i hagen.
Når våren nærmer seg, er det på tide å vekke middelhavsplantene fra vinterdvalen. Vi går gjennom alt fra næring og lys til omplanting og utplassering.
Når våren kommer vil vi gjerne pynte inngangspartiet, verandaen og trappen med vårens favorittplanter, fargeglade dekorasjoner og krukker. Her er våre beste tips!
Det knitrer i bålpannen mens snøen daler ned. På det som om sommeren er en italiensk piazza full av bugnende krukker foran drivhuset, har Anniken nå måkt plass til en bålpanne. Her kan familien nyte varmen fra flammene under den stemningsfulle lysslyngen mens hagen har den hvite vinterkjolen på.
Å oppleve et kirsebærtre i blomst er en opplevelse man sent vil glemme. Mange kjenner det som en eksotisk opplevelse å stå under dens blomstrende grener, og kirsebærblomstringen er også forbundet med Japan og den japanske folkesjelen.
Tulipaner, pinseliljer, allium, gladioler, liljer og snøstjerner. Løkplantene er mange og vakre. Men hva er egentlig forskjellen på vårløk og høstløk? Og hvordan og når skal de settes? La oss dykke ned i blomsterløkens verden.
Når våren kommer klør vi i fingrene etter å rydde og klargjøre uteplassen for sommersesongen. Frem til 17. mai er det for kaldt for de aller fleste sommerblomstene å stå ute, men heldigvis bugner hagesenterne av den robuste og dekorative stemorsblomsten.
Den lukter fantastisk, er vakker og en skikkelig sommerfuglmagnet. Få blomster er så høyt elsket som lavendel – ei heller så nyttige. Her får du tips om hvordan du kan få mest mulig ut av denne herlige blomsten.
Terrakottapotter er et utmerket valg for deg som er ute etter potter som er bra både for plantene og miljøet. Lær mer om denne tusenårige tradisjonen hvor leire blir nøye bearbeidet og formet til krukker.
Etter en lang og kald vinter oppstår det en sterk lengsel etter grønne og blomstrende planter, men dessverre kan en hard frostnatt slå til også på vårparten. Heldigvis finnes det blomstrende planter som tåler hardt vær. Her tipser vi deg om noen av dem.
Når nettene blir kjøligere og frosten nærmer seg er det på tide å ta inn middelhavsplanter som fiken, sitrus- og oliventrær. Men det holder ikke med å bare sette de inn – de vil ha en vinter som ligner den i Middelhavet. Her får du vite hvordan du med enkle grep kan skape subtropiske forhold.
Asalea er en flott, fargerik blomst. Den bidrar med farge og prakt til hjemmet ditt, både i vinduet og på bordet, og er en av flere blomster vi gjerne omgir oss med til jul.
La en del av naturens hverdagsdramatikk utspille seg i hagen din – by alle skogens småfugler på mat. Det er en fascinerende, spennende, underholdende og – for visse småfugler – en livreddende gjerning å mate dem gjennom årets kaldeste periode.
En hekk trenger regelmessig vedlikehold for å holde seg fin og jevn. Men når er det best å klippe den? Les mer her om hvordan du trimmer og steller hekken.
Synes du blomstene i hagen visner altfor fort? Da er det på tide å prøve deadheading – metoden som både forsterker og forlenger blomstringen.
Når sommerens blomster har visnet og kulden kommer kan du fortsatt nyte planter som tåler en frostnatt eller to. De glitrer vakkert av iskrystaller og gir hagen en magisk følelse. Plant dem gjerne sammen med vintergrønne juveler som du kan sette lys på i juletiden, eller i en vakker potte ved inngangspartiet.
Etter mange turer til Frankrike og Spania visste Anniken og familien at de ville ta med seg den herlige og avslappende Middelhavsfølelsen videre inn i hagen sin. Bli med på besøk i et duftende og solelskende uterom i Holmestrand.
Ta vare på høstens deilige dager og gjør det fint på balkongen, terrassen og inngangen med vakre høstblomster. Det finnes mange fine planter i varme, duse farger som passer godt i terrakotta-fargede, svarte og grå potter. En kombinasjon av hvitt og grønt passer også fint til høsten.
Når høsten er på vei og nettene blir kaldere er det lett å tro at hagesesongen er over, men det kunne ikke vært mer feil. Høsten er en perfekt tid for å plante nye stauder, busker og trær. Til og med frø kan ha godt av å komme i jorden på høsten.
Fine planter i potter pynter opp og bidrar til økt trivsel både ute og inne. Les våre tips for å lykkes med planting i potter.
Vårløk plantes om våren og blomstrer om høsten, og utgjør dermed en fargerik avslutning på hagesesongen. Her tar vi en titt på populære sorter og gir deg de beste rådene for planting og stell.
Sammen med mannen har Hanne forvandlet en bratt skråning full av villnis til en perle av en hage spredt over flere ulike platåer. Se så fint de har det, på Høyenhall i Oslo.
Sedummatter er en super måte å lage grønne tak på. Store tak bør legges av profesjonelle, men mindre tak kan du legge på egenhånd. Kanskje har du en bod eller liten garasje du vil gi grønt liv til?
Få en flott hekk som beskytter mot innsyn, gir liv og form til hagen, eller tar pusten ut av alle besøkere med den nydelige blomstringen sin. Her får du tips på ulike hekkplanter og hvordan du planter dem for å få et godt resultat.
Selv om hagen ofte er dekket av hvit snø på vinteren, har Therese sørget for eviggrønne innslag gjennom hele uterommet.
Frukttrær har hatt sin plass i hagene våre lenge, og nå dukker de også opp på balkonger og uteplasser.
Bær er lette å dyrke, og en fornøyelse å høste inn fra hage og balkong. Mange er også skikkelige vitaminbomber som man kan få vann i munnen bare av å tenke på.
En dempet palett med hvitt, grått og brune nyanser kjennetegner Hannes vinterhage i nordisk stil.
Middelhavsplanter som oliven, citrus, fiken og palmer gir oss et eksotisk og herlig innslag på terrasse, balkong og uteplass. Populariteten hos disse plantene har økt de siste årene, og tilbudene har fulgt med.
Har du lyst på et nytt bed i hagen, men kvier deg litt med å sette i gang? For mange er forarbeidet, med å grave opp og kvitte seg med tunge gresstuer og plagsomt ugress, ikke like lystbetont som selve plantingen. Her forteller gartner Malou Augustin hvordan du kan lage et nytt staudebed helt uten å grave.
Om våren og høsten kan du dele flerårige planter som har blitt for store. Plantene vil trives bedre, og du vil få nye småplanter som ser akkurat lik ut som moderplanten. Her forteller vi deg hvordan du effektivt deler planter.
Det kan være vrient å få til et bed som blomstrer uavbrutt gjennom hele sesongen, men med nøye utvalgte stauder er det fullt mulig. Her tipser vi om stauder med lang blomstringstid, og kommer med et konkret forslag til et bed som blomstrer både lenge og vel.
Heng deg på trenden og lag deg en «Potted Garden» – såkalt krukkehage eller pottehage.
Vi trenger bier og andre insekter for at planter og avlinger skal bli pollinerte. Dessverre har biene lenge hatt det vanskelig, men det er heldigvis noe du kan gjøre for å hjelpe biene i gang. Begynn med å plante uteblomster som biene elsker!