Pynt bordet til 17. mai med blomster og dekorasjoner i rødt, hvitt og blått
Et vakkert bord som roper «Hipp Hipp Hurra!» er overraskende enkelt å få til, noe som kommer godt med i de hektiske 17. mai-forberedelsene. Har du tid, kan du slå på stortromma med spiselige blomster – og virkelig imponere gjestene!

Med blomster, flagg og småpynt i rødt, hvitt og blått kan du skape et bord som både hyller nasjonaldagen og inviterer gjestene til å feire med stil. Verre trenger det faktisk ikke å være, uansett om du inviterer til frokostfest med venner, middagsselskap med familien eller et skikkelig barnekalas.

Snittblomster i rødt, hvitt og blått
Snittblomster i småvaser er en enkel, men elegant løsning for å få både flaggets og naturens farger inn på bordet. Alt du trenger er snittblomster i rødt, hvitt og blått og noen små, søte vaser.

Margeritter med dekorbånd
Klassiske margeritter er en annen populær blomst som ofte assosieres med 17. mai. Med hvite kronblader og gult i midten, minner margeritten om prestekrager plukket av barnehender.

Pynt i flaggets farger
Dekorbånd, konfetti, bordflagg og blomsterpinner – så lenge det har flaggets farger, passer det godt inn på bordet. Hva med å dekke et eget barnebord? Posthorn som serviettring, sugerør i rødt, hvitt og blått eller en vindmølle som ligger klar på tallerkenen, vil garantert spre glede og latter.
Tre ulike bord til nasjonaldagen
Selv om rødt, hvitt og blått dominerer på nasjonaldagen, kan du få ganske ulike stiler avhengig av hvordan du velger å dekke bordet. Er du enig i at «less is more», kan du velge en lys duk og pynte med noen få utvalgte elementer. Vipps, eleganse! Synes du heller at «more is more» på 17. mai, så kan du la borde flyte over av blomster, pynt og dekorasjoner. Vipps, hurrastemning!

Et enkelt, stilrent og klassisk 17. mai-bord med margeritter og flaggdekorbånd.

Et 17. mai-bord bygget rundt en bred bordløper, med snittblomster i småvaser, flagg, lys og alt som hører til.

Et lekent 17. mai-bord med småflagg i fleng og posthorn som serviettringer.
Spiselige blomster – prikken over i-en
For å toppe det hele, kan du tilsette spiselige blomster som pynt på mat og kaker. Ja, til og med i isbitene. Flere lettdyrkede blomster kan spises – som for eksempel ringblomster, agurkurt, syriner, stemorsblomster og tusenfryd. Bare pass på at du er helt sikker på at blomstene du pynter med faktisk er spiselige – og ikke bruk varianter som er sprøytet.

En 17. mai-kake med spiselige blomster er både vakkert og godt.

Ingen nasjonaldag uten Pavlova, mener mange. Topp den med mengder av bær og noen spiselige blomster.

En spiselig stemorsblomst i isbiten løfter festbordet til nye høyder.
Flere tips og råd:
Du er her: